Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ψυχικη απελευθερωση

Γεννιόμαστε αγνοί....μεγαλώνουμε θωρακισμένοι από την κοινωνία και την οικογένεια με μη....και πρέπει....στην εφηβεία αμφισβητούμε τα πάντα κάνοντας τη δική μας επανάσταση.....μπαίνουμε στο σύστημα όταν αρχίζουμε να ονειρευόμαστε τη δικιά μας ζωή....από εκεί αρχίζουμε να φορτωνόμαστε βάρη ...υποχρεώσεις... άγχος...που όλα αυτά λειτουργούν σαν βαρίδια επάνω μας..παράλληλα η θωράκιση μας συνεχίζετε μέσα από την πληροφορία που διοχετεύετε έντεχνα μέσα μας και σιγά σιγά γινόμαστε ένα εξάρτημα του συστήματος ακολουθώντας πολλές φορές λάθος επιλογές που ενίοτε μας οδηγούν σε αδιέξοδα...!
κάποια στιγμή συνειδητοποιούμε ότι η ζωή πέρασε και κοιτώντας πίσω μας αναζητούμε αυτή την παιδική ξεγνοιασιά....τότε είναι που πρέπει να τρέξουμε για να διορθώσουμε σφάλματα και λάθος επιλογές...μόνο που τότε τρέχουμε με συναγωνιστή το χρόνο...ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγάλη αλήθεια ...!
ίσως κάπου εκεί είναι και η κατάλληλη στιγμή να αποδεσμευτούμε σιγά σιγά από όλα αυτά τα βαρίδια της ζωής μας λειτουργώντας αφαιρετικά....αφαιρούμε πάθη....εμμονές....κτητικότατα...υλικά....δόγματα και εγωισμούς...
αρχίζουμε κάνοντας πράξεις που δεν κάναμε μέχρι πρότινος...αρχίζουμε να αφουγκραζόμαστε τη φύση ....τους συνανθρώπους .....την ουσία και το νόημα της δοτικοτητας και όταν αρχίσουμε να δίνουμε τότε αρχίζουμε να νιώθουμε ελαφρότεροι...!
δώστε αυτά που σας βαραίνουν.....δώστε τα υλικά που είναι περιττά....δώστε υγιή συναισθήματα....δώστε κομμάτια του εαυτού σας υπερβαίνοντας τα κτητικά θέλω και να είστε σίγουροι ότι θα νιώσετε ανάλαφροι...θα νιώσετε ξανά αγνοί.....και καθαροί για να ενδυθείτε τα καινούργια ενδύματα μιας φωτεινής ψυχής


Γ.Α.ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου